Close

15. prosinca 2017.

Predbožićna večer u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu

U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, 14. prosinca, upriličena je tradicionalna Predbožićna večer koju organiziraju bogoslovi zajedno sa svojim poglavarima.

Na početku su, pred prepunom dvoranom Pavla VI. nastupili Koralisti predvođeni vlč. Markom Stanušićem koji su otpjevali Tihu noć.

Potom je uslijedio pozdravni govor generalnog duktora, bogoslova pete godine Dražena Skenderovića, a nakon toga i čestitka rektora VBS-a preč. Josipa Kneževića.

Središnji dio večeri bila je predstava Franca Roberta Simpatični stric župnik – komedija u tri čina. Za režiju i adaptaciju kao i prethodnih godina bio je zadužen glumac Drago Buka, o scenografiji i kostimografiji brinula je, također višegodišnja suradnica, Ela Vlahović, glazbu je radio Davor Krajinović, dok su za svjetlo i tehniku bili odgovorni Ivan Popović i Leon Dominović.

Uloge su utjelovili:

Josip Turalija kao don Augusto Ravello, seoski župnik;

Adnan Jašarević kao Carlo Ravello, njegov brat, industrijalac;

Josip Papak kao Renato Ravello, Carlov sin;

Ivan Dragičević kao Luigi Ravello, Carlov sin;

Ivan Mijać kao Giustino, don Augustov sakristan;

Davor Pejčinović kao Giorgio, moderni poslužitelj.

Nakon predstave koja i ove godine oduševile sve nazočne uslijedila je čestitka vrhbosanskog nadbiskupa metropolite Vinka kard. Puljića koji je pozdravio auditorij i zahvalio bogoslovima što su stvorili radosno ozračje uoči Božića.

Na kraju je sa svima znanom pjesmom Narodi nam se nastupio Zbor Stjepan Hadrović uz koje su svi ustali i zapjevali.

Druženje je nastavljeno u kućnom baru uz glazbu i zakusku.

Izvor teksta i slika: nedjelja.ba