Close

14. studenoga 2017.

Rekreacijsko radni izlet V godine na Pale

U subotu i nedjelju, 11. i 12. studenog bogoslovi V tečaja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa boravili su na Palama. U oazi mira nedaleko od Sarajeva, ponajprije poznatoj među katoličkim pukom po blaženim Drinskim mučenicama, bogoslovi su proveli jedan rekreacijsko radni vikend.

Naime, ideja rektora preč. Josipa Kneževića je bila da se zajedno s bogoslovima V tečaja pođe na Pale kako bi u jednom drugačijem ozračju od svakodnevnice, u svjetlu naše zajednice i njenih potreba te današnjeg stanja u bogoslovijama porazgovarali, prokomentirali i proučili novi dokument Kongrekacije za kler – Ratio fundamentalis institutionis sacerdotalis.

Tako su bogoslovi u subotu nakon ručka i rekracije te svetog misnog slavlja imali jedan formativni susret gdje je svaki bogoslov izložio po jedno od poglavlja novog dokumenta Ratio fundamentalis, nakon čega je uslijedila rasprava, prijedlozi te su iznesena osobna viđenja istoga.

U nedjelju su bogoslovi i preč. Josip Knežević animirali sveto misno slavlje i u molitvi sabrali sa okupljenim župljanima župe sv. Josipa radnika – Pale, a popodne se, ispunjeni novim saznanjimam, uputili u svoj sarajevski dom- Vrhbosansko bogoslovno sjemenište.

I.D.