Close

12. studenoga 2017.

VIKEND: MOLITVA – DRUŽENJE – SMIJEH – NOGOMET

Na prijedlog vicerektora VBS-a vlč. Marka Mikića te na spremnost za gostoprimstvo vlč. Ivana Butuma, članovi malonogometne ekipe VBS-a su vikend proveli u župi Preobraženja Gospodinova na Borovici.

U subotu, 11. studenoga 2017. godine, bogoslovi su se zajedno sa vicerektorom uputili prema župi Borovica, koja se nalazi u blizini Vareša. Sami dolazak pred kuću i doček našeg domaćina nam je pokazao kakav nas vikend čeka. Veseli i nasmijani župnik borovički odmah je pokazao sreću i zadovoljstvo zbog našeg dolaska i boravka na Borovici.

Subotnje poslijepodne je proteklo uz druženje i roštilj na otvorenom i naravno nogometom. Niska temperatura i jak vjetar nisu uspjeli pokvarili smijeh i veselu atmosferu među bogoslovima.

Sutradan, na 32. nedjelju kroz godinu, bogoslovi su zajedno sa vjernicima župe Borovica sudjelovali na svetoj misi, koju je predvodio i pod njom propovijedao vlč. Mikić. Na početku svete mise riječi pozdrava i dobrodošlice je izrekao vlč. Ivan.

Liturgijska čitanja su čitali bogoslovi Valentin Ćosić i Ivan Popović.

Nedjeljno poslijepodne je iskorišteno za igru, trčanje na vrhove planine, ali i odmor uz domaću kuhinju i topli kamin.

Ovim se putem, još jednom, zahvaljujemo župniku vlč. Ivanu na spremnosti i svemu što je učinio i spremio za nas kroz protekli vikend.

J.D.