Close

11. prosinca 2015.

Početak rada

Dragi posjetitelji, prijatelji Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa!

Započela je sa radom web-stranica našeg Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa na kojoj ćete moći naći informacije o ovoj odgojnoj ustanovi u kojoj se odgajaju mladići koji su osjetili Božji poziv za svećeničku službu, te se odazvali kako bi, popu Samuela, utvrdili da ih Bog uistinu poziva u svoju službu.

Vrhbosansko bogoslovno sjemenište, ili kako ga jednostavnije zovemo “Bogoslovija”, je odgojna ustanova u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u kojem žive mladići nakon srednjoškolskog obrazovanja spremajući se za svećenike kroz molitvu, rad, pa i zabavu. Trenutno su u Bogosloviji mladići iz šest različitih biskupija (Vrhbosanska, Mostarsko-Duvanjska, Banjalučka, Subotička, Kotorska i Đakovačko-Osječka) i četiri različite države (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Hrvatska). Uvjeren sam da će ova web-stranica pomoći onima koji se žele informirati kako o životu bogoslova-sjemeništaraca u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, tako i o pozivu u svećeničku službu.

Ukoliko neki mladić razmišlja o svećeničkom pozivu, potrebno je ovdje napomenuti da nije nužno završiti malo sjemenište-gimnaziju. Naime, uvjet je četverogodišnja srednja škola. Ukoliko, dakle, neki mladić osjeća Božji poziv u svećeništvo, potrebno je da se obrati župniku župe kojoj pripada koji će ga dalje uputiti o načinu pristupanja Bogosloviji u kojoj započinje svećenička formacija.

Iskreno se nadam da će Vam informacije ponuđene na ovoj web-stranici pomoći u traženju pravog životnog puta na koji nas je Bog pozvao.

preč. Josip Knežević, rektor